Chanel

Chanel, iedereen kent het logo wel. Op deze blog wordt alles verteld over Chanel. Chanel is nu het meest bekende merk over de hele wereld. Het is begonnen als klein boetiekje maar het is nu het grootste modemerk!

Geschiedenis

Chanel begon natuurlijk met Gabrielle Bonheur Coco Chanel. Zij is de Franse modeontwerpster achtig chanel. In 1921 opende zij haar eerste boetiek en zij verkocht hier haar accessoires, hoeden en kleding. In mei 1921 bracht zij haar eerste parfum uit. Chanel No 5. Dit was de eerste vrouwelijke parfum die vrouwen niet naar bloemen liet ruiken. Chanel overleed toen zij 87 was in een suite in het hotel Ritz in Parijs. Chanel gaat nu verder dankzij couturier Karl Lagerfeld.

Collectie

Chanel is groot en erg duur maar wat verkopen zij eigenlijk? Ze verkopen álles! Paardrijspullen, bootjes, tennis rackets, fietsen, sokken, helmen, tennisballen, golfclubtassen enzovoort. Chanel is natuurlijk bekend vanwege hun kleren en tassen maar dat zij al deze spullen verkochten wisten veel mensen niet! 

Prijs

De prijs van een kleine Chanel tas ligt tussen de 1.000 en 15.000 euro. In Nederland is er een Chanel winkel. En deze prijs zal in Europa waarschijnlijk stijgen! Het modehuis gaat de prijzen van de tassen wereldwijd gelijktrekken. De prijzen voor een Chanel tas verschillen werelddeel heel erg. Daarom willen zij van o.a. de Boy Bag de prijzen over heel de wereld gelijk maken. Hierdoor zouden de prijzen in China kunnen dalen terwijl deze in Europa luist zouden stijgen. Tegen het einde van 2015 zouden al deze prijzen gelijk moeten zijn. 

Online

Op dit moment verkoop Chanel alleen hun beautyproducten via internet. En dan wel via hun eigen website. Als de prijzen per land allemaal hetzelfde worden is de kans groot dat zij het online winkelen ook verder gaan uitbreiden. Chanel geeft aan dat zij dit op hun eigen tempo gaan doen. Ze willen het merk klaarstomen voor de komende 15 jaar waarin internet steede populairder zal worden!

juni 29th, 2015 by Petri